WATER ONTKALKEN

Water ontkalken is het verwijderen van kalkvormende deeltjes (calcium en magnesium) uit het water. Dat kan op verschillende manieren. 
  • Membraanfiltratie (zoals omgekeerde osmose) is een methode van water ontkalken, maar deze methode is voor particulieren vaak te duur. Bovendien verandert door deze filtratie de PH-waarde van het water waardoor het corrosief kan worden. 
  • Door een neerslagreactie met bijvoorbeeld soda. Het water wordt niet daadwerkelijk ontkalkt, de kalkvormende deeltjes worden geneutraliseerd. 
  • Door verhitting: de kalk slaat neer op een oppervlak dat wordt verhit zodat het niet elders kan neerslaan. 
  • Door zandfiltratie in zandreactoren. Een veelgebruikte onthardingstechniek bij waterleidingbedrijven. De ergste hardheid kan met deze techniek worden tegengegaan, maar helemaal ontharden kan op deze manier niet.
  • Met een magneetontharder. Ook hier is feitelijk geen sprake van water ontkalken: het aantal calcium- en magnesiumionen blijft hetzelfde. De aanname wordt gedaan dat bij deze methode een magnetisch veld de harde deeltjes worden geneutraliseerd. Er is veel onduidelijkheid over de werking en effectiviteit van deze zeer goedkope techniek.
  • Door middel van ionenwisseling. Voor particulieren de meest gebruikte, best betaalbare en meest effectieve methode om water te ontkalken. Een waterontharder op basis van deze techniek wisselt de harde calcium-en magnesiumdeeltjes met behulp van miljoenen bolletjes kunsthars in voor zachte natriumionen. Zie hieronder voor de werking van de AquaCell waterontharder.

 

 

ZOUTBLOKKEN

Regeneratie zoutblokken voor uw waterontharder?
Die bestelt u hieronder.

ACTUEEL

JAN

21

Wit uitslaande douches in gemeente Hof van Twente

  De fractie van het CDA in de gemeente Hof van Twente wil dat de waterhardheid in die gemeente...

Meer nieuws Lees verder

JUL

31

Voorlichting over drinkwater schiet tekort

JOURE, 2015-07-31 -- Wanneer de drinkwaterbedrijven in Nederland hun voorlichting zouden verbeteren,...

Meer nieuws Lees verder

DEC

23

Advertentie drinkwaterbedrijf misleidend en oneerlijk

AMSTERDAM, 20141223 -- De Reclamecode Commissie heeft gisteren op een klacht van Aquacombi Nederland...

Meer nieuws Lees verder