WIT UITSLAANDE DOUCHES IN GEMEENTE HOF VAN TWENTE

 

De fractie van het CDA in de gemeente Hof van Twente wil dat de waterhardheid in die gemeente wordt verlaagd. Dat meldt RTV Oost. De raadsfractie heeft het college van burgemeester en wethouders een schriftelijk verzoek gedaan om  zich 'hard' te maken voor zachter drinkwater.  

De christen-democraten ergeren zich al langer aan de hoge waterhardheid van het leidingwater wat door Vitens wordt geleverd in de gemeente. Die hardheid schommelt al decennia rond de 12 graden Duitse Hardheid (dH). In Nederland ligt  tegenwoordig de hardheid van het leidingwater gemiddeld op 8 dH, mede door inspanningen van de waterbedrijven om het water centraal te ontharden, de gemeente Hof van Twente blijft echter danig achter. Het kalkhoudende water veroorzaakt wit uitgeslagen douches en is schadelijk voor wasmachines en koffiezetapparaten. 

 

Vroeger wel ‘zacht water’

Het CDA wil graag terug naar de hardheid van het drinkwater in 1985, toen het water in bijvoorbeeld Delden 7 dH hard was. In 1985 werd er echter een menginstallatie in bedrijf genomen om het destijds erg harde water in Goor (ruim 20 dH) te verzachten. Door het water van de beide pompstations te vermengen, kwamen beide plaatsen per saldo rond de 13 dH waterhardheid uit. 

 

‘Vitens moet Hof van Twente voorrang geven’ 


Vitens is al jaren bezig te investeren in centrale waterontharding, doel is om uiteindelijk in heel haar leveringsgebied zacht water te kunnen leveren. Onlangs heeft het waterbedrijf aangegeven weer een bedrag van 50 miljoen euro te willen investeren. Doordat het water geleverd vanuit pompstation Goor dan ook zachter water produceert, zou de menginstallatie overbodig worden. De CDA-raadsfractie in Hof van Twente pleit ervoor het verzachten van het water in de gemeente Hof van Twente voorrang te verlenen
. Het college van burgemeester en wethouders zou zich hier meer voor moeten inzetten, aldus de raadsfractie.     


Momenteel is de waterhardheid van het geleverde drinkwater in Diepenheim 11.5, in Goor 12.9, in Markelo 13.5 en in Delden 11.8 dH. 

ZOUTBLOKKEN

Regeneratie zoutblokken voor uw waterontharder?
Die bestelt u hieronder.

ACTUEEL

JAN

21

Wit uitslaande douches in gemeente Hof van Twente

  De fractie van het CDA in de gemeente Hof van Twente wil dat de waterhardheid in die gemeente...

Meer nieuws Lees verder

JUL

31

Voorlichting over drinkwater schiet tekort

JOURE, 2015-07-31 -- Wanneer de drinkwaterbedrijven in Nederland hun voorlichting zouden verbeteren,...

Meer nieuws Lees verder

DEC

23

Advertentie drinkwaterbedrijf misleidend en oneerlijk

AMSTERDAM, 20141223 -- De Reclamecode Commissie heeft gisteren op een klacht van Aquacombi Nederland...

Meer nieuws Lees verder