LEIDINGWATER ONTKALKEN

Leidingwater ontkalken kan heel eenvoudig met een waterontharder. Een waterontharder filtert de kalkvormende deeltjes uit uw leidingwater en verzacht zo het leidingwater. De AquaCell waterontharder is zeer compact en daardoor geschikt voor particulier gebruik.

Na installatie hoeft de gebruiker doorgaans slechts periodiek (gemiddeld eens in de 2 maanden) zoutblokken aan de ontharder toe te voegen. Dat zout is nodig voor regeneratie van verzadigde harscilinders. Zitten die eenmaal vol met de opgevangen calcium- en magnesiumdeeltjes, worden ze schoongespoeld met een zoutoplossing om vervolgens weer opnieuw te kunnen ontharden.

Het ontkalken van het leidingwater is niet schadelijk voor uw waterleiding. Sterker nog: TNO deed in 2012 onderzoek [1] en concludeerde dat kalkvrij water juist beter voor de waterleiding is. Ontkalking van leidingwater is dus beter voor de waterleiding dan niets doen, Aldus TNO.

Lange tijd werd er gedacht dat zacht water corrosief is en koperen leidingen aantast. In zekere zin is water per definitie corrosief, maar met name natuurlijk zacht water heeft vaak een dusdanig tekort aan mineralen (TDS, Total Dissolved Solids) dat de pH-waarde laag is en het water corrosief wordt. Hard water bevat veel mineralen, waardoor het basisch is.

Onthard water (water dat zacht is gemaakt door uitwisseling van harde calcium- en magnesiumionen door natriumionen, waarbij het totaal aantal ionen gelijk blijft) is echter nog het minst corrosief, zo blijkt uit diverse recente internationale onderzoeken [2][3][4] en het onderzoek van TNO.

[1] http://www.aquacombi.nl/files/eindrapport_tno_-_waterontharder_is_beter_voor_koperen_leidingen.pdf

[2] http://www.ukwta.org/assets/NewFolder/Softened-water-is-not-more-corrosive-Rev2-1.pdf

[3] Harrison, J.F. (2006). Why Naturally Soft and Softened Water Are Not The Same. Water Quality Association. 
[4] Govaert, N. (2007). Onthard water is niet corrosiever dan water vóór ontharden. Geraadpleegd op 10 december 2014. http://www.aquabelgica.be/files/ABE-Pos_Paper-NL-Kopercorrosie-Rev20070606.pdf

 

ZOUTBLOKKEN

Regeneratie zoutblokken voor uw waterontharder?
Die bestelt u hieronder.

ACTUEEL

JAN

21

Wit uitslaande douches in gemeente Hof van Twente

  De fractie van het CDA in de gemeente Hof van Twente wil dat de waterhardheid in die gemeente...

Meer nieuws Lees verder

JUL

31

Voorlichting over drinkwater schiet tekort

JOURE, 2015-07-31 -- Wanneer de drinkwaterbedrijven in Nederland hun voorlichting zouden verbeteren,...

Meer nieuws Lees verder

DEC

23

Advertentie drinkwaterbedrijf misleidend en oneerlijk

AMSTERDAM, 20141223 -- De Reclamecode Commissie heeft gisteren op een klacht van Aquacombi Nederland...

Meer nieuws Lees verder