Over ons

In 1993 begon ik samen met mijn vrouw Kitty ons bedrijf aan de Pipegaal in Oudehaske. Aquacombi noemden we het. Ik verkocht toentertijd levensgrote stoomovens in de Nederlandse horeca en wist hierdoor als geen ander welke problemen hard water kon veroorzaken. Stoom en kalk gaan nou eenmaal niet zo goed samen.

Omdat ik altijd op zoek ben naar oplossingen kwam ik contact met een aanbieder die een Amerikaans product voor me had dat alle kalk uit het water filterde. Er zaten nog wel wat haken en ogen aan deze apparaten omdat ze net zo groot waren als een wasmachine en een stopcontact nodig hadden om te functioneren. Daarbij konden ze zichzelf niet schoonspoelen én zacht water leveren.

Mijn werkgever vond het aanvankelijk geen enkel probleem aangezien de stoomovens beter functioneerden en de klanttevredenheid daardoor toenam. Totdat de vraag naar die "oplossing voor kalkaanslag" de vraag naar stoomovens ineens begon te overstijgen; toen moest ik toch min of meer gedwongen een keus maken. En omdat ook water schijnbaar kruipt waar het niet gaan kan was Aquacombi geboren. In een garage in een kleine woonwijk van het bescheiden Friese Oudehaske.

Mijn vrouw en ik merkten vervolgens al snel dat de vraag vanuit de particuliere markt voor kalkvrije badkamers nog veel groter was dan de vraag vanuit de horeca. De waterontharders die we in de horeca leverden waren alleen niet ideaal voor deze doelgroep. De afhankelijkheid van een aansluiting op het lichtnet was een achilleshiel. Gebeurde er iets met de elektronica dan lag het hele systeem plat. Daarbij kon ik het letterlijk niet verkopen dat er tijdens de spoelingen hard water werd doorgegeven.

Openingstijden

Joure

  • Maandag t/m
    vrijdag
    8:30 - 17:00

Goes

  • Dinsdag 8:30 - 11:30

Terug naar de tekentafel. Én dat bleek uitdagender dan ik dacht. Pas in 2007 vonden we namelijk de ultieme oplossing voor particuliere ontharding: AquaCell. Deze waterontharder werd gemaakt in Engeland door een ondernemer die net als ik al jaren bezig was met een zoektocht naar het ultieme systeem voor particulieren. Een systeem zonder zwakke punten. Harvey Bowden was zijn naam. En dat is het nog steeds trouwens. Een Engelse selfmade ondernemer die in 1977 alles in beweging zette. Zijn apparaat slokte kalkdeeltjes uit het water op in twee cellen, om zichzelf vervolgens automatisch schoon te spoelen met de energie die voorhanden is in je leidingnetwerk: waterdruk. Stroomloos dus. Dubbel uitgevoerd en zo compact dat het in je meterkast past. Ideaal voor de Engelse, maar dus ook voor Nederlandse huishoudens. We hebben elkaar de hand geschud en onze samenwerking was daar.

AquaCell

Net als ik hechtte ook Harvey sterk aan de ontwikkeling van een service en garantiesysteem dat minimaal zo goed was als de AquaCell zelf. Alleen dan konden onze familiebedrijven zich blijven ontwikkelen vonden we. We hadden gelijk. In de praktijk betaalt die strategie zich namelijk dubbel en dwars uit. AquaCell eigenaren lijken zich spontaan te ontpoppen als ambassadeurs van hun aankoop doordat ze meer krijgen dan ze verwachten.

Vanaf 2007 ging het allemaal erg snel en vooral ook toen mijn kinderen - Simon en Esther - zich ermee gingen bemoeien. Inmiddels geven die leiding aan een team van bijna vijftig zeer enthousiaste werknemers. Nou ja, werknemers is niet helemaal het juiste woord. Vakidioten zijn het. Prettig gestoord. En allemaal hebben ze een heel erg groot hart voor wat ze doen: toegevoegde waarde creëren door ouderwetse service te verlenen, hard te werken, nog harder lachen terwijl we zien dat dat er iets moois begint te ontstaan.
AquaCell is inmiddels een van de snelst groeiende familiebedrijven van Nederland en we zijn nog lang niet klaar.

We zijn blij met dit succes maar we zullen nooit vergeten hoe het allemaal is begonnen en hoe we tot hier zijn gekomen.

Wat er ook gebeurt; u kunt altijd op ons rekenen...

Daar teken ik persoonlijk voor.

Handtekening Gerrit Dijkstra

Gerrit Dijkstra