Aquacombi opent nieuw pand

Joure — Vrijdagmiddag was het feest aan de Pasteurweg, want het nieuwe pand van Aquacombi werd officieel geopend. Het bedrijf werd in 1993 door Gerrit Dijkstra opgericht en was hiervoor in Oudehaske gevestigd. Het bedrijf heeft zich gaandeweg gespecialiseerd in waterontharding en levert hier apparaten voor. Hoewel hard water niet per definitie van slechtere kwaliteit is dan zacht water, veroorzaakt kalkaanslag nog al eens storingen, én schade aan apparaten. Vanuit de horeca, maar ook bij instellingen, bedrijven en particulieren is daarom een toenemende vraag naar goede waterontharders.

Deze waren in het begin nogal groot, hadden één cel voor de ontharding en moesten bovendien op een stopcontact worden aangesloten. Dijkstra ontdekte na lang zoeken in Engeland een fabrikant die een ideale ontharder maakt. Dat is de AquaCell, een handzaam apparaat dat op waterdruk werkt en dus niet afhankelijk is van elektriciteit. Het apparaat is klein en heeft met twee cellen een dubbel uitgevoerd systeem, waardoor de waterlevering niet onderbroken wordt. De AquaCell kan precies de hoeveelheid onthard water leveren die de gebruiker vraagt.

Het apparaat werkt zeer vernuftig. Het is een ionenwisselaar, waarbij in de cellen, de kalkdeeltjes met hars uit het water worden gehaald. Wanneer een cel is verzadigd met calcium volgt een proces van schoonspoelen met een zoute oplossing. Dat gebeurt niet synchroon met de andere cel en daardoor kan het ontkalkingsproces steeds doorgaan. Het apparaat kan 3000 liter per uur verwerken.

Het bleek een gat in de markt en is een echte successtory geworden, zeker ook bij particuliere huishoudens. Ondertussen is de 75.000ste AquaCell reeds verkocht en het apparaat is in vrijwel ieder postcodegebied wel te vinden. De klantengroei heeft onder andere geresulteerd in de bouw van het nieuwe bedrijfspand in het bedrijvenpark Woudfennen in Joure. Het nieuwe pand van Aquacombi is representatief en heeft een fraai architectuur. Zo heeft het min of meer, zij het in gestileerde vorm, de contouren van een houten schip met patrijspoorten gekregen. Binnen en buiten herinnert alles eraan, dat het bedrijf zich met water, waterverbetering en waterkwaliteit bezighoudt.

Dat was ook een reden dat met de feestelijke opening hoog bezoek werd verwacht. Lakeien en ,,beveiligingmensen” lichtten al een tipje van de sluier op. Het gerucht ging zelfs rond dat zekere Willem-Alexander de openingshandeling misschien zou gaan vervullen.

De jongeman, die uit een auto stapte leek verdacht veel op de Kroonprins en werd hartelijk welkom geheten door Gerrit en Kitty Dijkstra. Alsof ze goede bekende waren. Of hij het nu wel of niet is geweest, doet nu even minder ter zake, maar feit is dat het nieuwe pand van Aquacombi een vorstelijke opening kreeg. Met een eenvoudige handeling zette de prinselijke jongeman een fraai vormgegeven waterornament in werking, dat bovendien bleek te kunnen fluiten en stoom afblazen. Het werd ontworpen door Smart Constructions uit Joure.

Onder twee van de ruim honderd genodigden werd ook nog een ballonvaart verloot, waarvoor de ballon reeds werd uitgerold. Dankzij het stralende septemberweer, onder een heerlijk oranje zonnetje, konden zij het bedrijvenpark, het fonkelnieuwe Aquacombi-pand en heel wat meer, eens van een geheel andere kant bekijken, namelijk van boven. Na de opening kon het nieuwe bedrijfspand worden bezichtigd.

Noot: Aquacombi biedt inmiddels plaats aan 11 medewerkers, het uitdijende wagenpark van 5 FIAT en 2 TOYOTA bedrijfs-auto’s zorgt ervoor dat de klanten vlot bediend kunnen worden. Service en een solide garantiesysteem staan immers hoog in het vaandel.

Neem contact met ons op